Plants vs Zombies 2 İncelemesi

Merhaba teknoloji severler!

Bugünkü makalemde sizlere PopCap Games'in EA ile birlikte yaptığı Plants vs. Zombies 2 oyunuyla ilgili yaptığım gözlemleri ve incelemeleri aktaracağım.

PopCap Games'in Plants vs Zombies isimli oyunu 2012'de yılın en iyi oyunu seçilmiştir. Darısı Plants vs Zombies 2'nin başına diyerek bir giriş yapayım. Şunu belirtmem gerek: Plants vs Zombies 2 çıktığı günden bu yana yaklaşık 30 milyon kez indirildi ve birçok oyunu geride bırakarak öne çıkanlar listesine girmeyi başardı. Plants vs Zombies 2'nin konusu da yine ilk oyunu ile aynı: Çevrenizde bir zombi istilası var ve bu istiladan korunmak için elinizdeki bitkilerle bir savunma sistemi oluşturmanız gerekiyor. Bir nevi "tower defense" oyunu niteliğinde.

İlk olarak AppStore'un Yeni Zelanda ve Avustralya sunucusuna çıkarılan oyun geçtiğimiz haftalarda bütün sunuculardan indirilebilme imkanına ulaştı. Şu an iOS cihazlarda oynanabilir. Google Play'e aralık ayından önce çıkmadı bekleniyor.

Plants vs Zombies 2'de birkaç tutorial bölümünden sonra Crazy Dave eşliğinde zamanda yolculuğa çıkıyoruz. Üç ayrı harita var. İlk haritada Eski Mısır'a yolculuğa çıkıyoruz. İkinci haritada korsanlarla savaşıyoruz. Üçüncü ve son haritada ise vahşi batıda mücadele ediyoruz. Önceki oyundan farklı olarak Plant Food denen, bitkiye verildiğinde bitkiyi güçlendiren bir mekanizmayla karşılaşıyoruz. Aynı zamanda zombilere elektrik şoku verme, boyunlarını koparma gibi yöntemlerle müdahale edebiliyoruz.

Önceki versiyonunda bulunan Repeater, Peashooter, Cherry Bomb, Wall-nut gibi bilindik bitkiler bu versiyonda da bulunmakta. Yeni eklenen Bloomerang, Coconut Cannon, Spring Bean, Chilli Bean, Pea Pod, Snapdragon, Power Lily, Bonk Choy, Iceberg Lettuce gibi bitkiler oyunu daha zevkli kılıyor.

Oyun genel itibariyle gayet hoş, ücretsiz olması da oyuncuları memnun eden unsurlardan birisi ancak oyuncuları, en azından beni, hayal kırıklığına uğratan unsurların başında oyun içi satın alınan ögeler geliyor. Ki oyun daha sonra ücretli hale gelebilir, bu ihtimali de göz ardı etmemeliyiz. Squash, Torchwood, Jalapeno, Power Lily, Snow Pea bitkileri ve bunun yanında oyunu kolaylaştıran bazı unsurlar ücretli... Neyse ki bu ücretli unsurların eksikliğini pek de hissetmiyorsunuz. Bunların dışında, önceki oyunda bulunan Last Stand Endless'a benzer bir mini-game her haritanın sonunda mevcut. Haritadaki bölümleri bitirdiğinizde aynı bölümlerin daha zorlaşmış halini oynayarak yıldız kazanabiliyor ve ayrıca her haritaya has anahtarları düşürerek daha güçlü bitkilere sahip olabiliyorsunuz.

Sevgili teknoloji severler! Bir sonraki Windows 8.1 konulu makalemde görüşmek üzere! Kendinize iyi bakın!


Yazar: Yahya


Follow us Google+.

0 yorum:

My Blogger Themes