iPhone 5S Ve 5C İncelemesi

Merhaba teknoloji severler!

Bugün sizlere Apple firmasının 10 Eylül'de yaptığı tanıtımın detaylarından bahsedeceğim.

Nihayet iPhone 5s ve iPhone 5c tanıtıldı. iPhone 5s ve iPhone 5c dedikoduları günlerdir ortalıkta dolanıyordu. Aynı zamanda iOS 7'nin ne zaman çıkacağı ise ayrı bir merak konusuydu. Öncelikle iPhone 5c'den söz edeyim: Aslına bakarsanız iPhone 5'ten pek de farklı değil yalnızca dışı plastik - polikarbondan yapılmış. Bu sebeple çok daha ucuz. Ayrıca kırmızı, yeşil gibi renk çeşitleri bulunmakta.

İşte merakla beklenen iPhone 5s! iPhone 5s'in sunduğu performans gerçekten mükemmel. Öncelikle içinde A7 çip bulunuyor. A7, A6'ya göre 2 kat daha güçlü performans ve grafik sunuyor ve OpenGL ES 3.0. teknolojisini destekliyor. Bu sayede olağanüstü oyun performansı elde edilebilir. İçinde 1 milyar kadar transistör var ve bu neredeyse A6'dakinin 2-3 katına yakın. RAM değeriyle ilgili bir bilgi verilmedi ancak sanırım 1GB değerinde. Altın, siyah ve beyaz renklere sahip olan iPhone 5s'te ana ekran tuşunun altında parmak izini okuyabilen bir sensör mevcut.  Bu sensörle birlikte artık telefonda parmak izi ile şifreleme mekanizması kullanılabiliyor. Sensör 170 mikron inceliğinde. Kaydedilen parmak izi iCloud'a back-up edilmez. Birden fazla parmak izinin hafızaya alınabilmesi mümkün.

iPhone 5s'in pil ömrü ise şöyle: 8 saat 3G kullanımı, 250 saat bekleme, 40 saat müzik çalma. Şunu da belirtmem gerek ki iPhone 5s dünyadaki ilk 64 bit işletim mimarisine sahip telefon.

8 MP'lik kamerada %15 daha büyük bir sensör kullanılmış ve True Tone isimli yeni bir flaş sistemi geliştirilmiş. Slow motion video çekimi (120 fps ye kadar) mevcut. HD video kaydedebiliyor ve çekilen fotoğraflarda renkler doğallığını koruyor. Yeni geliştirilen iVideo ve iPhoto uygulamalarıyla yaptığınız çekimleri editleme şansına sahip oluyorsunuz. Ayrıca kamera daha gelişmiş bir fotoğraf stabilizasyon sistemine sahip.

Bu arada iOS 7'nin çıkış tarihi olarak 18 Eylül gösterildi ve bu yeni iPhone'ların aralık ayında 100'den fazla ülkede satışa sunulacağı söylendi.

iPhone 5s müşterileri tatmin etmiş gibi görünse de Samsung firmasının çıkaracağı Note 3, yeni iPhone'ları gölgede bırakacak gibi.

Sevgili teknoloji severler! Bir sonraki makalemde görüşmek üzere! Kendinize iyi bakın!


Yazar: Yahya


Follow us Google+.

0 yorum:

My Blogger Themes