MineCraft 1.6 İncelemesi



MineCraft 1.6 duyurulduğu üzere bugün çıkıyor. Daha önceki yazımda içereceği özelliklerden belli olanlara sizlerle paylaşmıştım. Şimdi ise son ayrıntıları size aktaracağım.

1) At, Katır ve Eşek

Bu üç sürülebilir mob MineCraft dünyasını daha canlı kılabilmek için Mo' Creatures modunun yaratıcısı DrZhark ile birlikte geliştirildi.Atlar birbiri arasında çiftleştirilerek farklı tür atlar oluşturulabiliyor. Her at türünün farklı hız, can ve atlama yüksekliği değeri var. Eşekler ile atlar çiftleştirildiğinde de çiftleşme özelliği olmayan katırlar doğuyor. Domuzlarla aynı tip eğeri kullanan bu hayvanlar fazladan olarak atın zırhlanabilmesi ve eşekle katıra sandık eklenerek 15 eşya taşıyabilmesi gibi özellikler taşıyor.

2)Kömür Bloğu

Son güncellemede oyuna RedStone Bloğuda ekledikten sonra tek eksik kalan maden kömürdü, onuda yaptılar. Peki ne işe yarar Kömür Bloğu. 9 Kömür(Ağaç yakarak elde edilenler olmaz.) kullanılarak elde edilen bu blok hem yüksek miktarlardaki kömürü bir araya toplayarak yer tasarrufu sağlarken aynı zamanda 9 Kömürden yapılmasına rağmen 10 Kömürlük pişirme süresine sahip. Yani büyük miktarlarda Cam ya da Tuğla üretmeye bire bir.


3)Saman Balyası

Bundan her eve lazım. 9 Buğdaydan yapılan bu blok büyük tarlalara sahip oyuncular için vazgeçilmez bir yapı malzemesi olmanın yanı sıra ideal bir at besinidir. Aynı zamanda Kömür Bloğu ile aynı yanıcılığa sahip oluşu ve üretiminin kolaylığı onu mükemmel bir yakıt yapar. En büyük özelliği oyuncu dışında bir canlıyı besleyen ilk işlenmiş blok oluşudur.




4)Halı

Evet Halı. Sizin o zemin koyduğunuz uyduruk Yünler değil. Hepimizin beklediği o kutsal dekorasyon malzemesi Halı. İşte 1.6'nın bir başka kalbimi kazanan yeniliği. 2 Aynı renk yünü yan yana koyarak elde edilen 3 Halı Cam gibi şeffaf blokların merkez su bloklarının hatta öbür Halıların üzerine bile yerleştirilebiliyor. Beaconlar(Fenerler) üzerlerinde Halı olsa bile çalışabiliyorlar.

5)Sertleştilmiş Kil

Su altında bulunan Killerden Tuğla yapmak bir işkence benim için. Şöyle direk Kil Bloğu pişirsek diyorum tek tek Kil Toplarını pişirerek neden 4 kat daha fazla Kömür harcayım. Siz de benim gibi düşünüyorsanız size müthiş bir haberim var. Kil Bloğu pişirerek elde edilen Sertleştirilmiş Kil Tuğlanın yerini tutmasa da boyanabilir oluşu onu hem dekoratifliği hem de üretim kolaylığı bakımından vazgeçilmez bir yapı malzemesi yapıyor. Dostum bu güncelleme bir harika.



6)At Zırhı

Her şey iyi güzelde özenle büyüttüğünüz Atınız en kritik anda öbür dünyaya göçerse ne yapacaksınız. Bunu önlemenin tek yolu Atınızı zırhlandırmak. Bunu yapmanın tek yolu da At Zırhı. Demir, Altın ve Elmas olmak
üzere üç farklı çeşidi olan At Zırhının farklı olarak Altın versiyonu  Demirden daha güçlü.Atınızın aldığı hasarı %56 ya kadar azaltabilen bu zırh Atınızı zor durumda kaybetmenizi zorlaştıracaktır. Adamlar her şeyi düşünmüş.

7)Yular

Hayvanları çitlere bağlamanızı sağlayan bu eşya etrafta dolaşırken sürekli kaybettiğiniz atınızı bulmanızı mümkün kılacak. 4 İp ve 1 Balçık Topu ile yapılan bu eşya çok işinize yarayacak.






8)İsimlik

Örslerde  Yaratık Yumurtalarını isimlendirebiliyoruz ama ya çoktan var olan yaratıklar. Örsde isimlendirdiğiniz İsimlik ile sağ tıkladığınız yaratıklar İsimliğin adını alıyor.








Fırat Ağış
QERGH
Yazar: Yahya


Follow us Google+.

0 yorum:

My Blogger Themes