Swatch' tan Şarjı Bitmeyen Akıllı Saat!


Selam arkadaşlar, ben Yahya. Bugün sizlere Swatch'ın üzerinde çalıştığı yeni bir projeden bahsedeceğim.

Habere başlamadan önce son 2 gündür yoğun çalışma programından dolayı yeni yazı paylaşamadığım için sizlerden özür diliyorum. Umarım bu çalışmanın sonucunu önümüzdeki hafta Milli Eğitim Bakanlığının düzenlediği robot yarışmasında alacağız. Önümüzdeki hafta bu konuda daha detaylı paylaşım yapacağım.

Son dönemde akıllı saat teknolojisi hızla gelişti ve yaygınlaştı. Pek çok konuda hayatımıza kolaylık getiren bu akıllı saatlerin temel iki sorunu var: Fiyat ve batarya ömrü.

Apple Watch ve Moto 360 yaklaşık olarak 1 gün boyunca şarjı bitmeden kalabiliyor. Ancak kolunuzdakki saati her gün tekrar tekrar sarj etmek de pek kullanışlı değil. İşte bu sorunu çözmek için harekete geçen ünlü saat markası Swatch, çok çok daha uzun dayanabilecek bataryalı bir saat üretme çalışmalarına başladı.

Yaklaşık 6 ay bitmeyeceği planlanan bu saatin, bataryasını hareket ve güneş ışığı ile sürekli şarj edeceğini düşünülüyor.

Eğer Swatch bu projede başarılı olursa Apple, Motorola, LG ve Samsung gibi akıllı saat piyasasının liderlerini sarsacak gibi görünüyor.

Okuduğunuz için teşekkürler, bir dahaki yazımda görüşmek üzere, iyi tatiller.
Yazar: Yahya


Follow us Google+.

0 yorum:

My Blogger Themes