Fırat Ağış ile Java Bölüm 1: Java'nın Tarihsel Gelişimi

Modern Programlamanın Doğuşu: C

C dilinin ortaya çıkışı ile programlama dünyası sarsıldı. Onun doğuşu programlama yaklaşımını temelden değiştirmişti. O yapısal, verimli ve yüksek düzeyli bir dile olan ihtiyacın meyvesiydi. C'nin doğuşu birçok kişi tarafından modern programlamanın doğuşu olarak kabul edilir. Ama kesinlikle sonu değildi.

Sonraki Seviye: C++

1980 yıllarda C çok etkili bir dil haline gelmişti. "Bu başarıya karşın neden başka bir dile ihtiyaç duyulmuştur?" diye soracaksınız. Sormasanız bile hemen yanıtlayayım, karmaşıklık. Programlama tarihi boyuncu sürekli daha karmaşık yazılımların geliştirilmesi aynı zamanda var olan dillerin gelişmesine ve yeni dillerin yaratılmasına sebep olmuştur. Bu duruma çözüm arayışı ile sınıflı programlama ve C++'ın doğmuştur. C++ ilk sınıflı programlama dili olmasa da gündeme sınıflı C olarak gelmiştir. O hayran olduğumuz C ile ihtiyacımız olan sınıflı programlamanın birleşimi gayet tatmin edici idi. Ama bu kesinlikle son nokta değildi.

Ve Java Sahneye Çıkar

1990 yıllarda sınıf tabanlı C++ büyük önem kazandı. Ama yeni bir gelişme, yeni bir programlama dilinin gelişimine sebep oldu. Bu gelişme World Wide Web(Bildiğiniz İnternet) ve o dil ise Java idi. Aslında Java'nın temel oluşturulma sebebi internet değildi. Java'nın Amacı platformdan bağımsız bir dil oluşturmaktı. Bu şekilde bilgisayardan mikrodalga fırın veya uzaktan kumandalar için yazılım geliştirilebilecekti.  Diğer dilleri başka CPU lar için derlemek için özel derleyiciler gerekli idi ve bunları geliştirmek pahalı ve zahmetli idi. Bunun çözümü için Java tasarlanırken WWW ortaya çıktı. Bu olmasaydı Java sadece hoş bir dil olurdu ama internetin birincil gereksinimi taşınabilir bir programlama dili idi.
Yazar: Yahya


Follow us Google+.

0 yorum:

My Blogger Themes