Ve Samsung Galaxy S4 Mini Türkiye'de Satışa Çıkarıldı!

Merhaba teknoloji severler!

Bugünkü yazımda Samsung'un yeni akıllı telefonlarından birisi olan Samsung Galaxy S4 Mini'nin batarya, performans gibi teknik özelliklerine değineceğim. (Normalde son makalemde Windows 8 / 8.1 ile ilgili bir makale yazacağımı söylemiştim fakat fikrimi değiştirdim. Windows 8.1 ile gelen yeniliklerin ve dezavantajlarının yer aldığı bir makaleyi önümüzdeki günlerde yazmayı düşünüyorum.)

Samsung'un "amiral gemisi" olan Galaxy S4'ün minyatür versiyonu olan S4 Mini Android JB 4.2.2 sürümlü işletim sistemiyle haziran ayında satışa sunuldu. Ülkemize temmuz ayında geldi. S4 Mini'nin ağırlığı yalnızca 107 gram. 4.3 inch büyüklüğündeki ekran 960x540 piksel çözünürlüğünde ve Samsung'un meşhur Super AMOLED ekran teknolojisine sahiptir.

Kullanıcılara sunduğu olanaklar ve telefonun performansı ise şu şekilde: 1.7 GHz çift çekirdek işlemci ve yaklaşık 1.5 GB RAM değeri bulunan S4 Mini'de otomatik odaklanma ve zamanlayıcı özellikli 8MP arka kamera ve 1.9 MP ön kamera bulunmakta. 1080p HD video oynatma özelliği vardır.  Işık, yakınlık, hareket sensörleri içerir. 1900 mAh bataryası bulunur. 8 GB dahili depolama alanına ek 64 GB'a kadar mikro SD desteği vardır. 8 GB'lık alanın 3 GB'ı zaten çeşitli kurulum dosyalarıyla ve uygulamalarla dolmuş halde. Bluetooth 4.0, Wifi 802.11 a/b/g/n ve 3G desteği bulunur. Çift taşıyıcılı internet teknolojisini destekler.

S4 Mini'nin sağladığı önemli avantajlar var. Öncelikle mevcut oyunları sıkıntısız bir şekilde çalıştıracak kapasitede. Galaxy S4'te bulunmayan "FM Radyo" özelliği bu telefonda BULUNMAKTADIR. Yapmanız gereken, anten görevi gören kulaklığını takmanızdır. Bunun dışında S4'te bulunan Group Play özelliği bu telefonda da bulunmaktadır. S4 Mini'nin bataryası iPhone 5'e oranla biraz daha fazla dayanmaktadır.

Kendi fikrimi söyleyecek olursam, S4 Mini kaçırılmaması gereken bir telefon. Bu kadar çok özelliğin bulunduğu bir telefonun şu anki fiyatı 1100 lira civarında.Bir iPhone kullanıcısı olarak iPhone 5'e 2.300 lira verip paranızı çöpe atmayın derim. Zira Bluetooth sözde "güvenlik" çerçevesinde tam olarak kullanılamıyor, interneti olmayan arkadaşlar FM radyoya ihtiyaç duyabiliyor,(FM transmitter kullanışsız ve pahalı) kapsız kullanım sonucu metal kasaya temas halinde Wi-Fi sinyali düşüyor ve AppStore'daki kısıtlamalar kullanıcıyı bunaltabiliyor. Yok eğer ben Samsung almam derseniz size Sony'nin yeni telefonlarını ve phabletini öneririm.

Sevgili teknoloji severler! Bir sonraki makalem kullanımı gittikçe yaygınlaşan SSD'ler hakkında olacak. Windows 8.1 makalesi de en kısa zamanda sitede yerini alacak. Hepinize iyi günler dilerim!

Oğuz Can Erbay

 
Yazar: Yahya


Follow us Google+.

0 yorum:

My Blogger Themes