iOS Oyun İncelemesi: Super Hexagon

Merhaba teknoloji severler!

Bugünkü yazımda sizlere son günlerde App Store'da, Google Play Store'da ve Steam platformunda satışta olan Super Hexagon isimli oyundan bahsedeceğim.

Yapımcısı Terry Cavanagh olan bu oyun, tamamen görsel reflekslere ve el - göz koordinasyonuna bağlı. Oyunun amacı, ortada bulunan ve bazı bölümlerde beşgen veya kareye de dönebilen altıgenin bir kenarına bitişik bulunan küçük üçgeni gelen engellere çarptırmadan engellerin açık kısmından dışarı taşımak. App Store ve Google Play Store'da onca oyun varken, Dead Space, Iron Man 3 vs vs. neden bununla alakalı bir inceleme yaptın dediğinizi duyar gibiyim. Ancak oyun, sandığınızdan daha zevkli ve şunu söyleyebilirim ki, öldüğümde sinir krizine girmediğim, aksine, daha da çok oynamak istediğim nadir oyunlardan bir tanesi. 
Neyse, biz konumuza dönelim: Oyun iki adet bölümden oluşuyor: Normal mod ve hiper mod. Bu iki bölüm içinde de üçer adet harita var. Normal moddaki üç haritada 60 saniye ölmeden durmayı başarırsanız hiper moddaki daha üst seviye bölümler açılıyor. Bu bölümleri oynamaya alıştığınız zaman zaten oyundan kopamıyorsunuz. Oyunu kulaklıkla oynamanız tavsiye edilir. Çünkü müzikler de en az oyun kadar güzel.
Oyun çıkalı 1-2 hafta olmadan en zor bölümde (Hiper Mod: Hardestestest) 120-180 saniye arası yapan oyuncular ortaya çıktı ve zamanla rekorlar 300-400 saniyeye taşındı. Bu oyun ileriki zamanlarda daha da dikkat çekecekmiş gibi gözüküyor.

Bir sonraki yazımda görüşmek üzere. Kendinize iyi bakın!!



Yazar: Yahya


Follow us Google+.

0 yorum:

My Blogger Themes